Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Skyr med kerner og frisk frugt

Skyr med kerner og frisk frugt

1 gang om ugen får vi yoghurt om eftermiddagen – gerne med noget hjemmelavet drys på – men i dag fik vi altså en lidt anderledes ret. Vi fik skyr som var blandet med perlespelt kogt i frisk appelsinsaft og vanilje. Ovenpå fik vi frisk frugt skåret i mindre stykker. Det smagte super syntes børnene og den kan sagtens bruges på et brunch bord – eller bare i weekenden til morgenmad 🙂 Retten kan laves med græsk yoghurt, kvark – og den kan fint laves i forvejen. Nogen gange får vi det også med hakkede mandler samt frugt – der er masser af muligheder.

 Perlespelt kogt i appelsinsaft

1 vaniljestang

3 dl frisk presset appelsin saft – eller appelsinjuice

100 gr. perlespelt

Bring appelsinsaft, vaniljekornene og perlespelt i kog – lad det små koge ved svag varme med låg på i ca. 30 min – rør i det indimellem. Stil det derefter på køl – til det er helt koldt.

1/2 liter skyr

1 spsk. flormelis

1 dl mælk – kan undlades

saft fra 1 appelsin – eller 1/2 – 1 appelsinjuice

Rør skyr  sammen med saften,  mælk samt flormelis. Vend de kolde perlespelt i og stil det på køl i mindst 30 min.

Servere med frisk frugt i mindre stykker – alt kan bruges.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *