Bagt grød med speltflager, dadler, kokos, pærer samt nødder

Bagt grød med speltflager, dadler, kokos, pærer samt nødder

Mandag er grøddag i vuggestuen – i dag fik vi så bagt grød med nødder, speltflager, frisk frugt, dadler, kokos – smager så lækkert !

Den her grød type får vi nogen gange om eftermiddagen – men i dag fik vi den til frokost og som altid når vi har grød på menuen bliver der spist igennem. grøden blev serveret med frisk frugt samt skyr.

2 pærer i grove tern

125 gram speltflager

40 gram hakket valnøddekerner eller det kan være mandler, hasselnødder.

50 gram dadler i mindre stykker

25 gram kokos i flager eller kokosmel

1 spsk rørsukker

1 tsk vaniljesukker

1/2 tsk. kardemomme

lidt salt

2 æg samt 2 dl mælk

Hertil :

Skyr samt frisk frugt

Læg pærerne som er skåret i tern i bunden af et ovnfast fad. Bland speltflager, nødder, kokos, dadler, rørsukker, kardemomme, vaniljesukker samt salt godt sammen – og fordel dem over pærerne.

Pisk æg og mælk sammen og hæld det over. Bag grøden i ovnen i 35 min ved 200 grader. Servere grød lun eller kold med frisk frugt og skyr til. 


Related Posts

Lakse – guf

Lakse – guf

Lakse – guf – En dejlig hurtig ting – til vores rugbrødsdage. Den kan laves af rester fra bagt laks, et stykke varmrøget laks, røget makrel –  eller du kan lave den fra bunden………. Opskriften med bagt laks : 200 gram laksefilet 1 fed hvidløg […]

Kylling Satay med nudelsalat og cremet jordnøddesauce

Kylling Satay med nudelsalat og cremet jordnøddesauce

Jeg kom lige i tanke om at jeg manglede lige netop den her opskrift på min blog efter jeg læste Låvise blog forleden dag om kyllingespyd. Børn elsker alt på spyd og den her opskrift er ret så populær hos os 🙂 Jeg fik dog […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *