Jeg passer min nabos have imens de er på ferie – og i dag høstede jeg bunker af frisk estragon. Og der var så meget selv efter jeg havde lavet eddike – syltet estragon – salt med estragon , og stadigvæk havde en pænt bunke tilbage – besluttede jeg mig for at lave en salat med estragon bladene.
Estragon er en yderst potent krydderurt – med en meget kraftig smag. Men blandet sammen med druerne og den saltet gedeost – endte det faktisk bedre end jeg havde regnet med. Har du ikke estragon nok kan du supplere med rucola.
Du skal bruge:
1 stort løg skåret i meget tynde skiver
Hvidvinseddike eller sherry
Skær løgene i meget tynde skiver og hæld eddike over – lad dem trække i 15 min.
Dernæst skal du bruge 4 håndfulde friske estragonblade
1 lille klase stenfrie røde druer samt 1 lille klase grønne druer – halveret på langs
6 spsk olivenolie
salt/peber
200 gram fast gedeost
Kom estragon bladene i en skål sammen med druerne samt løgringene samt 4 spsk af eddikelagen.
Tilsæt olivenolien, vend salaten og smag den til med salt/peber – hold lidt tilbage på salten, idet osten er salt i sig selv.
Riv eller smuldr osten over salaten. Spises med et godt stykke brød til eller som vi gjorde med kylling til.