Det her skal du bruge:
300 g hakket kalv & flæsk – eller hakket kylling ( det bruger jeg i vuggestuen )
1 tsk salt
Lidt peber
1 dl havregryn
1 æg
2-3 dl mælk
0,5 l vand
2 spsk olie
1 løg fint hakket
1 æble i små tern
2-3 tsk karry (afhængigt af typen)
2 spsk mel
4 dl bouillon fra kødbollerne
Kødbollerne : Det hakkede kød røres sammen med saltet. Tilsæt derefter lidt peber
og havregryn. Rør godt rundt, ægget tilsættes, rør det hele godt ud i
farsen. Tilsæt til sidst mælken lidt efter lidt.
Sæt farsen i køleskabet imens ingredienserne til sovsen gøres klar og risene sættes over.
Løget fint hakkes og sauteres i olie uden at tage farve. Karry drysses i og ristes let af ved svag varme. Tilsæt herefter æblet i små tern. Rør sammen og kom mel i gryden. Rør godt rundt.
Sæt gryden til side og bring den 0,5 l vand i kog. Tag farsen ud af køleskabet og sæt små runde boller af i vandet med en lille spiseske eller en teske. Lad bollerne simrer et par min i vandet. De stiger op til overfladen når de er færdige.
Sigt vandet fra kødbollerne over i en skål og hæld lidt efter lidt af det i karryblandingen under omrøring. Kog sovsen let igennem og smag den til. Anret kødbollerne i et fad og hæld sovsen over. Servér med kogte ris.
Denne dag i vuggestuen fik vi også revet courgetter , æbler i tern samt gulerødder i meget tynde skiver til retten.