Quinoadeller med ærter og ost

Quinoadeller med ærter og ost

Jeg laver ofte Quinoa deller men normalt er de med kartofler eller andre rodfrugter. I dag havde jeg et meget stort overskud af ærter tilbage fra dagen før, så det blev med ærter, persille samt cheddarost. 64 glade børn spiste dem med største velbehag – og de fik pitabrød og en masse knasende grønt tilbehør til 🙂

Til 4 personer skal du bruge

2 ½ dl quinoa
5 dl vand
½ tsk. salt

Skyl quinoa godt – bring vand og salt i kog. Kom quinoa i – og kog det i 20 min ved svag varme under låg. Afdryp i en sigte.

3 spsk. hvedemel – eller anden form mel
1 stor spsk. dijonsennep
3 spsk. frisk finthakket persille
1 fed hvidløg – fint hakket
3 æg
250 gr. ærter
3 håndfulde fintrevet Cheddar
1 ½ tsk. salt
Friskkværnet peber
olie til stegning

Bland æg, dijonsennep, persille, Cheddar, salt og peber samt mel sammen med den afkølede quinoa. Vend ærter i.
Lad farsen hvile en 1/2 times tid i køleskabet.Form små frikadeller og læg dem direkte på en varm pande med olivenolie.
Steg et par minutter på den ene side før de vendes. Vend dem forsigtigt og lad dem stege færdig på den anden side.
Rester kan fint bruges til madpakkerne dagen efter.Quinoa deller med pitabrød


Related Posts

Tarteletter med sommergrønt

Tarteletter med sommergrønt

Vuggestuebørn & voksne kan godt lide tarteletter med grøntsager – det opdagede vi i dag. Vi kom alle de nye friske grøntsager i – grønne asparges, hvide asparges, ærter, nye gulerødder og sommer spidskål 🙂   Vi brugte til 4 personer : 5 dl hønsefond […]

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbederne er blevet bagt inden de bliver rørt sammen , giver bare en langt bedre smag. Børnene i vuggestuen/børnehaven spiste og spiste og blev ved med at hente flere. De var helt vilde med dem og har spurgt op til flere gange hvornår vi skulle […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *