Jeg laver ofte Quinoa deller men normalt er de med kartofler eller andre rodfrugter. I dag havde jeg et meget stort overskud af ærter tilbage fra dagen før, så det blev med ærter, persille samt cheddarost. 64 glade børn spiste dem med største velbehag – og de fik pitabrød og en masse knasende grønt tilbehør til 🙂
Til 4 personer skal du bruge
2 ½ dl quinoa
5 dl vand
½ tsk. salt
Skyl quinoa godt – bring vand og salt i kog. Kom quinoa i – og kog det i 20 min ved svag varme under låg. Afdryp i en sigte.
3 spsk. hvedemel – eller anden form mel
1 stor spsk. dijonsennep
3 spsk. frisk finthakket persille
1 fed hvidløg – fint hakket
3 æg
250 gr. ærter
3 håndfulde fintrevet Cheddar
1 ½ tsk. salt
Friskkværnet peber
olie til stegning
Bland æg, dijonsennep, persille, Cheddar, salt og peber samt mel sammen med den afkølede quinoa. Vend ærter i.
Lad farsen hvile en 1/2 times tid i køleskabet.Form små frikadeller og læg dem direkte på en varm pande med olivenolie.
Steg et par minutter på den ene side før de vendes. Vend dem forsigtigt og lad dem stege færdig på den anden side.
Rester kan fint bruges til madpakkerne dagen efter.