Persillerodsuppe med marineret æbler & svampe – det fik børnene i ugen op til jul. Det var et hit selvom det var første gang de fik det. Normalt laver jeg suppen på halv pastinak/persillerod – men den her variant blev spist op.
(4 personer)
500 g persillerødder, skrællede
2 skalotteløg
10 gram smør
1 bundt timian (med kød snor omkring)
1 l varm hønsefond el. grøntsagbouillon
2 dl mælk
salt og hvid peber
Topping til suppen:
1 1/2 dl æblemost og 1 dl æbleeddike samt 1 spsk honning
2 æbler skåret i tern
200 gram svampe skåret i tynde skiver
Skær persillerødder og skalotteløg i grove stykker, og sautér dem i smørret. Det må gerne tage lidt farve (ca. 2 min ). Kom timianen ved, og hæld fond eller bouillon på. Sæt låg på gryden, og lad det hele simre under låg i 15-20 minutter. Fisk timianen op, og blend suppen med en stavblender. Tilsæt mælken og blend igen til suppen er helt glat og blank, og smag til med salt og hvid peber og lidt revet citronskal; lad suppen koge langsomt op igen.
Lagen til æbler og svampe:
1 1/2 dl æblemost og 1 dl æbleeddike samt 1 spsk honning – kommes i en gryde og koges i 10 min.
Æbler samt svampe kommes i den kogte lage og skal trække mindst 10 min.
Server suppen varm med de marineret æbler og svampe – drys evt med lidt karse og server noget godt groft brød til.