Boghvedegrød med mandelmælk – figner, dadler og æbler vendt i kanel

Boghvedegrød med mandelmælk – figner, dadler og æbler vendt i kanel

 Boghvede grød er meget populær blandt vores mindste børn i vuggestuen. De kan rigtig god lide grøden når den bliver lavet med kokosmælk eller som her med mandelmælk. I dag fik vi en jule udgave med fint hakket figner – hakket dadler og æbler skåret i tern – fint hakket mandler – det hele blev vendt i lidt kanel.

 

2 dl Boghvedeflager

2 dl mandelmælk

2 dl vand

Lidt salt

Hæld boghvedegryn op i en tykbundet gryde sammen med vand og salt. Kog grøden op ved jævn varme. Skru ned for blusset, når grøden koger og lad den små simre i 30 min.

Derefter tilsætter du mandelmælken – lad den koge i yderligere 10 min .

Lad grøden trække 10 min – hvis du har tid 🙂

Topping var 2 fint hakket tørret figner, 2 stk fint hakket dadler, 1/2 æble skåret i tern, lidt hakket mandler samt lidt kanel.


Related Posts

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler samt salat med æbler/agurk vendt i en olie-/eddike dressing. Det var hvad de kære små fik serveret i vuggestuen i dag – Vera på 2 år har udnævnt retten til hendes nye ynglings-ret 🙂 Til 4 personer 500 […]

Cremet bagt kålrabisuppe i uge 2 – vuggestuen

Cremet bagt kålrabisuppe i uge 2 – vuggestuen

Uge 2 menuplan for vuggestuen bestod blandet af :   Grød af speltkerner samt flager samt frisk frugt Fiskefrikadeller med ovnbagte rodfrugter Suppe af kålrabi med hj. bagt brød   Relateret



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *