Salat af forskellige slags kål

Salat af forskellige slags kål

Julemad har ofte kål som en ingrediens – i dag fik jeg brugt alt vores overskud af kål til denne flotte salat som blevet serveret lun sammen med laks og mørksej.

Salaten indeholder : blomkål skåret i tynde skiver, fennikel skåret i tynde skiver, rosenkål skåret i tynder skiver -samt de friske grønne blade fra rosenkålen – rødkål i store stykker, savojkål skåret i strimler samt bacon ristet og mandler hakket. Appelsinsaft presset, salt og peber.

Det hele kom på en pande med lidt olie – undtaget de friske blade fra rosenkålen. Det fik i alt 6 minutter – så blev det krydret med salt og peber også hældte jeg appelsinsaften over og lod det hele trække imens jeg ristede bacon og mandler. Jeg pyntede med bacon, mandler og de små friske sprøde rosenkål blade.

Du kan bruge lige de kåltyper du fortrækker og du kan sagtens spise kylling, svinekød til eller bare salaten uden noget til.

Børnenes variant var selvfølgelig hakket meget fint.


Related Posts

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]

Tomat – abrikospesto

Tomat – abrikospesto

Lige for tiden kan jeg købe billige abrikoser på grønttorvet – så i dag prøvede vi en ny variant af pesto – den blev et hit . Vi fik den til brødet om eftermiddagen og til en fiskeret. Tror denne pesto vil være genial til […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *