Lam i krydret karrysovs med æblechutney og yoghurt

Lam i krydret karrysovs med æblechutney og yoghurt

Uha det var lang tid siden vi havde fået lam – og i den her vintertid er denne simreret bare så lækker, masser af gode rodfrugter, tørret frugt, den stærke karry. Et stort hit blandt børnene selvom det er en ret kraftig ret.

 

Olie.
1-2 spsk. karry.
2 store løg skåret i tern.

1 pastinak, skåret i tern.
1 persillerod, skåret i tern.
1 stykke selleri, skåret i tern.
10 tørrede figner, klippet i strimler.
10 tørrede abrikoser klippet i strimler
2 stænger hel kanel.
6 kardemommekapsler.
1 kg lammekød skåret i mundrette tern og brunet på en pande. ( jeg brugte lammekølle )
1 ds. sorte bønner
1 ds. kokosmælk.
1 ds. hakkede tomater
Tilstrækkeligt lamme-, hønse- eller grøntsagsfond til at dække kødet.
1 spsk. garam masala.

Karryen brændes af i olie i en stor gryde kom løget i steges igennem sammen med rodfrugterne, til det hele begynder at tage farve. Derefter tilsættes figner, abrikoser, hel kanel og kardemomme og steger med i 5 minutter.

Lammekødet brunes godt af på en stor pande og tilsættes og steger med et par minutter. Derefter hældes kokosmælk, de hakkede tomater, de sorte bønner og fond på, til kødet er dækket. Lammet småkoger nu i 1-2 timer, og ca. 10 minutter før serveringen tilsættes garam masala.
Smag evt. retten til med lidt salt, og servér den rygende varm – med god æblechutney, kogte ris samt en god yoghurt.

Æblechutney med kanel og vanilje

Det skal du bruge

  • Koldpresset jomfruolivenolie.
  • 1 løg.
  • 6 æbler.
  • 2-3 kanelstænger.
  • 10 kardemommekapsler.
  • 12 nelliker.
  • 1 vaniljestang og korn fra denne.
  • 1-2 dl æblecidereddike (el. alm. lagereddike).
  • 1 dl sukker eller efter smag.
  • 1 dl rosiner

Sådan gør du

Løgene skæres i tynde både og sauteres i olien. Æblerne renses for eventuelle pletter, kernehuset fjernes og æblerne skæres i både.
Når løgene er blevet klare og gennemsigtige, tilsættes æbler og krydderier. Det hele steges godt igennem, tilsæt æblecidereddike og sukker hældes ved. Rør til sukkeret er opløst, og lad nu det hele koge ind, til det har konsistens som chutney.

Jeg tilsætter 1 dl rosiner til sidst – fordi det er børnene helt vilde med……


Related Posts

Ispinde med kokosmælk, chokolade, jordbær, vanilje – så lækkert !

Ispinde med kokosmælk, chokolade, jordbær, vanilje – så lækkert !

Is er lig med sommer – her med en opskrift på en meget velsmagende af slagsen. Kokosmælk med chokolade, kokosmælk med vanilje samt jordbær – så bliver det ikke meget mere lækkert .   Opskriften er til 8 af slagsen. – 1 dåse kokosmælk – 3spsk kakao – 5 […]

Ristede auberginer i karry, kokosmælk serveret med perlespelt

Ristede auberginer i karry, kokosmælk serveret med perlespelt

Auberginer er enten en grøntsag man elsker eller hader – Børnene jeg laver mad til i det daglige er vilde med auberginer og retten her er meget populær. Jeg laver den gerne dagen i forvejen da den smager bedst dagen efter. Opskriften er til ca. 6 […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *