Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Popcornkage med skumfidusser, nødder & M&M

Popcornkage med skumfidusser, nødder & M&M

Det er den mest underlige kage jeg nogensinde har lavet – men den smagte altså godt selvom den ikke ligger til den sunde side. Holger – min lille køkken ven skulle begynde i børnehaven den 1.12 og jeg havde talt med ham om der var noget specielt han godt kunne tænke sig skulle lave til ham. Han tænkte længe og så svarede han – én popcorn kage det er lige hvad jeg ønsker mig. Jeg har aldrig lavet en popcorn kage – har hellere aldrig set én før – det eneste jeg kunne komme i tanke om er de der slikpinde man kan købe af popcorn der er overtrukket med chokolade. Så det blev ligesom min udgangspunkt. Jeg var selv meget tilfreds med resultatet og selvom jeg ikke er 3 år gammel og spiser ufatteligt sundt – må jeg nok indrømme at det her smagte vildt godt. Holger var også tilfreds og fik kagen med hjem – vi servere jo ikke kage i vuggestuen……… Held og lykke Holger i fremtiden, jeg kommer til at savne dig og dine små besøg i mit køkken.

 

1 pose mikrobølge popcorn, fjern upoppede kerner
1 pose M&M
! pose blandede saltet nødder
1 pose skumfidusser
60 gram smør
popcornkage med saltstænger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vejledning
Jeg brugte en randform ( en lille én af slagsen og smurte den med fedtstof )
Du starter med 1 pose mikrobølge popcorn i en stor skål.
Fjern de korn som ikke er poppet.
Så blander du M&M samt de nødder i.
Nu smelter du smørret over svag i en stor gryde.
Når det er smeltet tilføjer du1 pose skumfiduser
Omrør indtil det er smeltet og glat.
Fjern fra varmen og hæld det over din popcorn mix.
Omrør indtil alt er blandet godt – hæld det i din smurte form og tryk ganske let massen med en ske.
Dæk med folie og lad din kage køle af i mindst en time
Når du er klar til at servere kagen så kør en kniv rundt langs kanterne for at løsne den – flip den over på et fad.
Din kage skal komme ud temmelig let.

Du kan evt. pynte den med chokolade – jeg vil anbefale at du skifter nødderne ud med saltstænger i mindre stykker hvis børnene er under 3 år.


Related PostsSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *