Glutenfri kernebrød

Glutenfri kernebrød

Jeg er vild med det her brød og det er resten af min familie også. Mandler – solsikkefrø samt græskarkernerne bliver ristet inden de kommer i dejen, hvilket giver en utrolig dejlig smag til brødet.

 

Tørre ingredienser

235g valset havre

160 g solsikkefrø

65 g græskarkerner

90 g mandler, ristet og groft hakket

120g hørfrø

25 g Husk

3 spsk. (25 g) Chia frø

2 tsk. (12g) fint havsalt

Det våde

1 spsk. (40 g) agave eller ahornsirup

3 spsk (55 g) olivenolie

6-7 dl vand

Først skal du riste solsikkefrø og græskarkerner. Forvarm ovnen til 180 °C. Spred solsikkefrø og græskarkerner på en bageplade, indtil de begynder at brune, omkring 15 minutter, omrøring halvvejs under bagningen.

Mål alle ingredienser. Kom alle de tørre ingredienser i stor skål. Hæld derefter de våde ting i.

Bland det hele godt. Smør din brødform, og kom derefter dej i formen – tryk/pres den virkelig godt en stor ske. Glat toppen, så det ser pænt ud. Derefter skal den i køleskabet og lad den stå i mindst et par timer, eller en hel dag.

Forvarm ovnen til 200 °C .  Tag brødet ud af køleskabet og bag brødet i ca. en time eller deromkring, og fjern forsigtigt brødet fra formen. Lad afkøle på en rist i mindst 2 timer.


Related Posts

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]

Tomat – abrikospesto

Tomat – abrikospesto

Lige for tiden kan jeg købe billige abrikoser på grønttorvet – så i dag prøvede vi en ny variant af pesto – den blev et hit . Vi fik den til brødet om eftermiddagen og til en fiskeret. Tror denne pesto vil være genial til […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *