Ricotta – Citron mandelkage

Ricotta – Citron mandelkage

Dagen derpå havde jeg bare så meget lyst til et stykke kage – så det blev til denne her lækkere kage citron , ricotta og mandelkage. Kagen er lavet med mandelmel…….

Du skal bruge :

120 gram smør, blødgjort

200 gram sukker

Korn fra 1 stk. vaniljestang

Citronskal fra 1 stk. citron

4 æg, adskilt – hvide og blommer for sig

240 mandel mel

300 gram ricotta

Mandler i flager, til toppen af kagen

Flormelis

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft . Du skal bruge en 20 cm rund kageform med bagepapir.

Kom smør, 165 g sukker (gem resten til når du skal piske hviderne), vaniljekorn og citronskal i en køkkenmaskine og kør det  i 8-10 minutter , eller indtil bleg og cremet . Tilsæt derefter gradvist æggeblommer, en ad gangen, fortsætter med at rører, indtil fuldstændig det hele er rørt godt sammen. Tilsæt mandel mel og rør indtil det hele er rørt godt sammen. Vend ricotta i dejen.

Pisk æggehviderne i en ren skål med en el-pisker tilføj resten af sukkeret gradvist pisk indtil det er helt stift. Vend forsigtigt en tredjedel af æggehviderne i kagen blandingen. Gentag med resten af ​​æggehviderne.

Hæld blandingen i din kageform, glat med en palet kniv, dekorere kagen med mandel flager, og bages i 40-45 minutter, eller indtil fast at røre ved. Drys med flormelis når du servere kagen.


Related Posts

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]

Pasta med ovnbagte grøntsager samt Ricotta

Pasta med ovnbagte grøntsager samt Ricotta

Denne hurtige og lækre ret – er lige sagen for de mindre børn her i sommervarmen. Du skal bruge til 4 personer : 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 2 løg 1 stor aubergine 1 courgette 4 store tomater salt/peber lidt olivenolie til det ovnfaste […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *