Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Ovnbagt torsk med kokosmælk, knoldselleri, forårsløg, tomater samt ris

Ovnbagt torsk med kokosmælk, knoldselleri, forårsløg, tomater samt ris

Fisk med kokosmælk er bare et hit hos vuggestuebørn – så er det næsten ligegyldigt hvilken fisk det er så bliver der spist op. I dag fik vi ovnbagt torsk med knoldselleri, friske små cherry tomater, forårsløg, , dild, lime, chili, kokosmælk – vi pyntede med æbler fordi vi havde så mange af dem. Vi fik ris til – som Alexander lige udtrykte det imens han guffede i sig – det smager helt perfekt 😀 – han er næsten 3 år ……. Så bliver det ikke meget bedre at være madmor.

600 – 700 gram torsk eller anden hvid fisk – skåret i mindre stykker

1 dåse kokosmælk

1 bundt forårsløg – snittet

1 lille knoldselleri – skåret i stave eller tern

1 lille bundt dild – fint hakket

saften fra 2 lime

1 bakke små cherry tomater – skåret i mindre stykker

1 citron skåret i mindre stykker

1 lille rød chili finthakket

Salt og peber

1 æble skåret i mindre stykker til pynt

Først skal alle grøntsagerne rensede og skæres – fisken lægges i et ovnfast fad smurt med lidt olivenolie. Dernæst hældes saften fra limen over og fisken krydres med salt og peber. På en pande med lidt olie svitses knoldselleri – tomater – chili, citronbåde samt forårsløg i 1-2 min – tilsæt kokosmælk sat dild, salt & peber. Gives et meget kort opkog.

Hæld over fisken og sættes i ovnen ved 200 grader  i ca. 30-35 minutter. Serves med ris og kan evt. pyntes med friske æblestykker.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.