Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Cremet suppe af søde kartofler , chili samt græsk yoghurt

Cremet suppe af søde kartofler , chili samt græsk yoghurt

Dejlig cremet og lidt sød suppe – normalt laver jeg den med kokosmælk men jeg havde ret meget græsk yoghurt på køl som jeg skulle bruge – så det røg i suppe i stedet for. Det gav suppe en ret god syrlig smag som passede godt til de søde kartofler. Der er også almindelige kartofler i – da jeg ikke havde helt nok af de søde til den store portion jeg skulle lave. Det er en meget børnevenlig suppe – de spiste den med største velbehag.

Til 4 personer

500 g søde kartofler
1 bagekartoffel
1 rød chili
2 spsk. olivenolie
1-2 fed hvidløg – presset
1 tsk. spidskommen
8 dl bouillon – jeg brugte høns
1 dl græsk yoghurt 10 %
salt og peber

Tilbehør:
Brød

Skræl begge slags kartofler, og skær dem i mindre stykker.  Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.

Varm olien i en gryde. Svits kartoflerne, chili, presset hvidløg og spidskommen. Rør godt rundt. Hæld bouillon på, og lad suppen simre i ca. 15 min. eller til kartoflerne er møre.

Tag gryden af varmen, og blend suppen med yoghurt. Smag til med salt og peber.


Related PostsSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *