Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Lakse – guf

Lakse – guf

Lakse – guf – En dejlig hurtig ting – til vores rugbrødsdage. Den kan laves af rester fra bagt laks, et stykke varmrøget laks, røget makrel –  eller du kan lave den fra bunden……….

Opskriften med bagt laks :

200 gram laksefilet

1 fed hvidløg i tynde skiver

Saften fra 1 citron

1 kvist rosmarin

Salt/peber

1 spsk.. Sennep – eller efter smag

Ca. 1 dl skyr

Læg laksen med skindsiden nedad på et lille ovnfast fad – pres halvdelen af citronsaften ud over, læg tynder skiver af hvidløg på og derefter rosmarin – drys lidt salt og peber på. Bag fisken ved 160 i ca. 15 min . Tag fadet ud og dæk det med alufolie og sæt det på køl.

Når fisken er afkølet, skrabes kødet fra skindet og røres med sennep, skyr og den sidste halvdel af citronsaften. Smag til med lidt salt og evt. peber.


Related Posts



2 thoughts on “Lakse – guf”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *