Marineret tun er en virkelig praktisk ting til skovturen eller på en varm sommerdag 🙂
Om sommeren plejer jeg at lave en pastasalat sammen med tunen – om vinteren er den god at blande med ny kogt pasta. Du kan også prøve at servere den ovenpå en god skive ristet grovbrød. Hvis der er olie tilbage fra marinaden er den temmelig god at bruge til fiske-/skaldyrssalater. Den bliver bedst hvis du laver den et par dage før du skal bruge den 🙂
Marineret tun 4-6 portioner
2 ds tun i olie -helst dem i hele stykker
3/4 dl soltørret tomater i strimler ( jeg laver mine egne så derfor er de halve )
1/2 dl kapers
1 dl sorte eller grønne oliven
2-3 kviste rosmarin eller timian
1 hel citron skåret i skiver
3-4 dl god olivenolie
Lad tunen dryppe af i en sigte. Læg tun, tomater, kapers, oliven, rosmarin samt citron lagvis i en beholder. Hæld olien på – den skal dække tunen – læg låg på.
Lad tunen marinere nogle dage for serveringen – opbevar den på køl – men tag den ud i en god tid inden servering så den får rumtemperatur.
Du kan evt. servere den med den her pastasalat :
300 gr. penne
lidt citronsaft ca. 2 spsk.
1 rød hakket fint
250 gr. cherry tomater
50-100 gram babyspinat eller rucola
groft salt
peber
1/2 potte frisk basilikum
Kog pastaen efter anvisninger på pakken – dryp af. Bland citronsaft, løg, halverede tomater samt spinat-/ eller rucola i din pasta – smag til med salt/peber og anret salaten med din marineret tun over – drys med masser af frisk basilikum.