Råkost er ikke lige det de kære børn i vuggestuen synes bedst om – med mindre jeg som her hakker det meget fint frem for at rive grøntsagerne – så bliver det spist med største velbehag – så denne her udgave er den som børnene spiser – og jeg er også selv vild med den – du kan bruge hvad du har lyst til af grøntsager 🙂
Her der brugt :
1 squash
2 grønne asparges
1-2 gulerødder
1 majroe
1 lille rødløg
1 rød peber
Det hele er skåret ud i mindre stykker og dernæst hakket i en foodprocessor – indtil det hele er i meget fine stykker. Hæld det i en skål og lav dressingen
Til dressingen :
½ dl olivenolie
½ dl tahin
¼ bundt frisk persille
¼ dl æbleeddike
1 dl mandler
3 spsk. cremefraiche eller yoghurt
3–4 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg
Salt & Peber
2–3 spsk honning
1 spsk. vand
Blend det hele sammen – smag til med salt og peber.
Hæld det halve af dressingen over dine fintsnittet grøntsager og mix det godt rundt. Jeg har hældt det i mindre skåle og derefter vippet det ud på en tallerken – og pyntet med lidt dild. Du kan servere resten af dressingen ved siden af. Du kan også bruge den æble dressing som jeg også har på bloggen se her :
http://kammerfruenogfedtegreven.dk/aeble-vinaigrette-laekkert-til-salat-eller-til-noget-helt-andet/