Holger er én af drengene i vuggestuen – han er lidt over 2 år og en meget flittig gæst i køkkenet hos mig. Forleden dag kom han ind fra legepladsen – og spurgte som vanligt hvad laver du ? Jeg skal til at lave ketchup var svaret – Holger kiggede lidt på alle de råvarer der lå på mit køkkenbord – og sagde ” Jeg synes altså du skal lave rabarber ketchup ” – idet der lå et bundt rabarber som han lige spottede. Jamen det er da jeg skal lave Holger – nemlig rabarber-/tomatketchup – hvilket jeg aldrig har lavet nogensinde 🙂 Jeg fik lavet en rigtig god én efter 2 forsøg – og det smager faktisk ret godt – og den er godkendt af Holger selv………..
Opskrift på Holgers rabarber – tomatketchup
500 gr rabarber skåret i mindre stykker
1 dl vand
Kom dine skårne rabarber i en gryde med vand -kog op og lad dem simre indtil det meste af vandet er kogt væk og massen er blød – det tager cirka 10 min.
Stil gryden til afkøling.
1 tsk. hele sort peber
1 tsk. gule sennepsfrø
1 kanelstang
1 tsk. nelliker
1 tsk hele allehånde
Disse krydderier kom vi i en papir thepose og bandt en knude på.
1 kg solmodne tomater skåret groft i stykker
1 løg samt 2 fed hvidløg fintsnittet
Lidt olivenolie
1 dl æbleeddike
lidt cayennepeber
1 dl brun farin
salt/peber
Start med at svitse dine løg/hvidløg i lidt olie – derefter kommer du dine tomater i, æbleeddike, brun farin, salt/peber – kog det op. Lad det simre videre indtil dine tomater og løg er bløde. Sluk for varmen og tilsæt dine kogte rabarber – også bruge jeg en stavblender – blend indtil massen er fin og uden klumper. Hæld tilbage i en gryde og tilsæt posen med krydderi blandingen. Lad det små simre videre indtil massen er tyk. I mit tilfælde tog det ca. 1 times tid. Tag posen med krydderier op og afkøl. Når den er afkølet tilsmag med salt og peber. Hæld på rene glas :-).