Jeg havde fået købt rigeligt ind af hakket kylling til vores kåldolmer – så resten af kødet blev tryllet om til små kødboller bagt i ovnen og derefter blev de overhældt med en dejlig krydret Hoisin Sauce. Vi fik bare kogte ris til og lidt gnave grønt……. Børnene er vilde med den her sauce ………
Sauce
1 dl Hoisin Sauce
½ dl krydret rise eddike eller æbleeddike
3 spsk. honning
½ dl sojasovs
1 spsk. revet ingefær
1 spsk. limesaft
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk. sesamolie
1/2 tsk. Sriracha Sauce – som er en stærk chilisovs.
Kødboller
hakket kylling eller svinekød / oksekød/kalv/flæsk
1 1/2 tsk. sesamolie
2 dl panko eller almindelig rasp
1 tsk.fintrevet ingefær
2 æg
1 dl fint snittet forårsløg
Pynt
sesamfrø
Fintsnittet purløg eller toppen fra forårsløg
Forvarm ovnen på 200 grader. Rør kødet med æg, løg, ingefær, olie, rasp. .Rul små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca 20 min. I mellemtiden laver du saucen – bland det hele sammen – kog op i 3 minutter – saucen bliver tykkere når den er afkølet lidt ! Hæld den over dine kødboller og server med kogte ris og evt. dampet nye gulerødder, broccoli eller noget helt andet. Drys sesamfrø og purløg over dine kødboller.
Uhhhm lækkert 😀
Men må indrømme at “dine” børn er mere med på noderne end jeg er :-D. Jeg HADER Hoisin sauce…haha
Knus
Du kan lave en anden sovs til – jeg har blandt andet også én med ananas ? Tror at de kære børn fra tid til anden spiser sushi med deres familier så de kan genkende smagen 🙂