Glaseret kødboller med ris

Glaseret kødboller med ris

Jeg havde fået købt rigeligt ind af hakket kylling til vores kåldolmer – så resten af kødet blev tryllet om til små kødboller bagt i ovnen og derefter blev de overhældt med en dejlig krydret Hoisin Sauce. Vi fik bare kogte ris til og lidt gnave grønt……. Børnene er vilde med den her sauce ………

Sauce

1 dl Hoisin Sauce

½ dl krydret rise eddike eller æbleeddike

3 spsk. honning

½ dl sojasovs

1 spsk. revet ingefær

1 spsk. limesaft

1 fed hvidløg, hakket

1 tsk. sesamolie

1/2 tsk. Sriracha Sauce – som er en stærk chilisovs.

Kødboller

hakket kylling eller svinekød / oksekød/kalv/flæsk

1 1/2 tsk. sesamolie

2 dl panko eller almindelig rasp

1 tsk.fintrevet ingefær

2 æg

1 dl fint snittet forårsløg

Pynt

sesamfrø

Fintsnittet purløg eller toppen fra forårsløg

Forvarm ovnen på 200 grader. Rør kødet med æg, løg, ingefær, olie, rasp. .Rul små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca 20 min. I mellemtiden laver du saucen – bland det hele sammen – kog op i 3 minutter – saucen bliver tykkere når den er afkølet lidt ! Hæld den over dine kødboller og server med kogte ris og evt. dampet nye gulerødder, broccoli eller noget helt andet. Drys sesamfrø og purløg over dine kødboller.


Related Posts

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Så fik vi et helt klart børnehit i denne her uge – nemlig farsbrød. Jeg laver det altid af kyllingefileterne som jeg hakker selv – jeg laver altid lidt ekstra så vi har til vores madpakker når de små skal på tur. 1000 g kyllinge […]

Italienske kødboller med tomatsovs og Spaghetti

Italienske kødboller med tomatsovs og Spaghetti

Der er nogle retter som aldrig kommer på bloggen – bare fordi jeg lige synes de er lidt for almindelige . Men da retten er et stort hit hos børnene og forældrene spørger efter opskriften – ja så kommer den på alligevel 🙂 Opskriften er til […]



2 thoughts on “Glaseret kødboller med ris”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *