Italienske kødboller med tomatsovs og Spaghetti

Italienske kødboller med tomatsovs og Spaghetti

Der er nogle retter som aldrig kommer på bloggen – bare fordi jeg lige synes de er lidt for almindelige . Men da retten er et stort hit hos børnene og forældrene spørger efter opskriften – ja så kommer den på alligevel 🙂

Opskriften er til 4 personer

Fars til kødbollerne:

400 g hakket oksekød
1 æg
2 skiver brød – skåret i små tern
1/2 chili finthakket
1 spsk tørret rosmarin (man kan selvfølgelig også bruge frisk)
1 mellem stort løg ( revet )
1 spsk oregano
Salt og peber
Lidt olie

Jeg svitser det revet løg – chili. rosmarin samt oregano i lidt olie på en panden inden jeg tilsætter det til farsen. Derefter røres det hele sammen og fugt hænderne med koldt vand og trilles til små kugler.
Steg derefter kødbollerne i olivenolie med høj varme til de er brune på alle sider og gennemstegt.

Opskrift på tomatsovsen:
3 dåser flået tomater a 400 g. – hæld væden fra dåsen
1 spsk sukker –  for at bringe sødme frem i tomaterne
en håndful frisk basilikum (revet i stykker)
2 spsk. olivenolie
salt og peber
3 fed hvidløg
1/2 chili – finthakket

Svits hvidløg i gryden sammen med olivenolien, og tilsæt dernæst chili og flået tomater. Lad det koge op, og smag derefter til med salt, peber og sukker. Lad sovsen simre i en times tid, og tilsæt dernæst den friske basilikum. Sovsen hældes udover kødbollerne i et ovnfastfad,  dernæst sættes det i ovnen i 15-20 minutter, 180 grader varmluft eller blot 200 grader i alm.

Serveres med spaghetti – revet parmesan og et godt drys af frisk basilikum.


Related Posts

Glaseret kødboller med ris

Glaseret kødboller med ris

Jeg havde fået købt rigeligt ind af hakket kylling til vores kåldolmer – så resten af kødet blev tryllet om til små kødboller bagt i ovnen og derefter blev de overhældt med en dejlig krydret Hoisin Sauce. Vi fik bare kogte ris til og lidt […]

Pasta med aubergine & tomat sauce

Pasta med aubergine & tomat sauce

I denne uge har vi fået 3 retter med auberginer. Lam med masser af auberginer, en dip af resterne og ikke mindst denne skønne vegetarret som børnene elsker :-). Den er så nem at lave og for vuggestue børn nem at spise. Ingredienser 1 lille […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *