Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre
juni 12, 2014
Spinatsuppe med kokosmælk, lime, chili, bacon samt brød med parmesan
Jeg har høstet spinat i dag – lige pludselig væltede det bare op ! Så selv om menuplanen sagde noget andet på jobbet blev den lavet om – og vi fik spinatsuppe – mums siger jeg og børnene.
Spinatsuppe til 4 personer
500 gram frisk eller frossen spinat
1 dåse kokosmælk
1/2 rød chili
2 fed hvidløg hakket
2 løg hakket
Lidt olie
1⁄2 liter grønsagsbouillon
saft fra 1 lime
salt/peber
125 g bacon i tynde skiver
Brød – vi fik brød med lidt olie samt fintrevet parmesan – lige bagt i ovnen et par minutter på hver side. Eller brødet skal blot blive gylden ……
Svits løg, hvidløg samt chili i lidt olie. Tilsæt bouillon, kokosmælk og spinat. Lad det småkoge under låg i ca. 20 minutter. Først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.
Tag gryden af varmen og blend indholdet med en stavblender. Til sidst tilsætter du limesaften, og så er suppen klar til servering.