Fredag stod menuen på fiskepie i vuggestuen – det er altid en lille smule svært for de kære børn at spise retter hvor alt er blandet sammen og de ikke kan se de forskellige ingredienser – lige bortset fra kødsovs .
Men alt i alt klarede de udfordringen …………….
Det her skal du bruge til 4 personer
- 600 g Torsk
- 500 g pastinak
- 2 dl fiskefond
- 2 dl mælk
- 225 gsmør
- 100 g hvedemel
- 3 stk. store bagekartofler
- 300 g spinat
- 3 stk past. æggeblomme
- 3 dl fløde
- ·citronsaft
- ·salt og peber
Fremgangsmåde
Kartoffel/pastinak mos: Skræl, skyl og del kartofler og pastinakker. Kog dem møre i vand. Så snart de er møre (helt møre) hældes vandet fra . Mos dem igennem en purépresse, en kartoffelmoser eller et piskeris.
Kog 1 dl fløde, 2 dl mælk og 125 g smør op til kogepunktet i en lille gryde og hæld det lidt ad gangen ned til kartoflerne/pastinakkerne under kraftig piskning. Tilsæt æggeblommerne, rør rundt og smag til med salt og peber.
Piesauce: Smelt 100 g smør i en tykbundet gryde og pisk melet i. Lad det koge godt igennem mens du konstant pisker. Tilsæt fiskefond og kog igennem. Tilsæt 2 dl fløde og kog igennem mens du pisker. Fortsæt med at koge og pisk til saucen er tyk, glat og blank.
Spinat: Skyl og tør spinaten og damp den lynhurtigt i en gryde med en lille klat smør – dræn væden fra i et dørslag.
Fyld: Skær fisken i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 20-60 minutter, og vend dem derefter sammen med den dampede og drænede spinat i den let afkølede sauce. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Fordel fyldet i et fastfad Fordel mosen oven på Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter til den er gylden .
Børnene fik gulerødder og ærter til – ( men alle ærterne var spist da jeg skulle tage mit billede ).
Når jeg laver retten derhjemme – får vi salat til.