Vi er meget glade for fiskefrikadeller i vuggestuen – også laver jeg en ordentlig portion så der også er til vores rugbrødsdage………..
Fiskefrikadeller 4 personer
600 g hakket fiskekød ( vi bruger sej, torsk og laks ) men alt kan bruges…..
75 g røget bacon
2 stk. æg
3 spsk. mel
2 dl sødmælk
2 dl fløde
0,5 bundt dild
0,5 bundt kørvel
0,5 bundt purløg
2 spsk kapers
Salt & Peber
Rør det hakkede fiskekød sejt med ca. 1 tsk. salt og tilsæt ca. 1 tsk. knust sort peber. Hak røget bacon meget fint og tilsæt det sammen med et stort fintrevet løg. Tilsæt æggene et ad gangen og rør imellem hvert æg. Rør melet i farsen. Når melet er rørt i, tilsætter du fløden. Derefter mælken. Hak alle krydderurter og kapers og rør dem i. Lad farsen stå ½-1 time på køl og smag så på farsen (steg evt. en lille prøvedelle). Juster evt. med lidt salt og peber. Sørg nu for at krydre godt – der er en verden til forskel på en underkrydret delle – og en delle der er krydret godt! Steg dellerne på en pande i rigeligt smør/olie til de er dejligt sprøde og gyldne på begge sider.
I dag fik vi den her bulgursalat til :
http://kammerfruenogfedtegreven.dk/bulgur-med-masser-af-groent/