Hjemmelavet kødpålæg – kødpølse

Hjemmelavet kødpålæg – kødpølse

Jeg laver selv vores eget kødpålæg – på den måde har jeg helt styr på hvad det indeholder også er det både billigere og smager bedre end det vi finder i butikkerne. Den her er lavet på kylling men den kan sagtens laves af andre ting.

Hjemmelavet kødpålæg (kødpølse)

2 stk. 

400 g hakket kalkun, kylling – eller svinekød, max 10 % fedt

¾ tsk. salt

peber

1 lille revet løg

2 æg

¾ dl havregryn

ca. 1½ dl. Mælk

Portion 1: ½ dl fint hakket persille samt ¼ til ½ dl rød finthakket peberfrugt

Portion 2: Timian, basilikum, soltørrede tomater, hvidløg  – tilsæt alt efter din egen smag.

 

1. Rør kødet først med saltet. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen til en fars, men tilsæt kun mælk indtil den hænger fast sammen.

Del portionen i 2.

Tilsæt persille til den ene portion og rød peberfrugt.

Tilsæt de forskellige krydderier efter eget valg til portion 2.

2. Stil portionerne på køl ca. ½ time.

Bagt i ovn:

Tag 2 stykker bagepapir og fordel farsen på hvert stykke. Form dem til to aflange pølser,

ved at papiret slutter tæt omkring. Vrid enderne rundt, så pølsen bliver lufttæt.

Læg pølserne på et stykke bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min. kortere eller længere tid afhængig af tykkelsen. Pak pølsen ud og skær den igennem for at se om den er gennembagt.

Lad den færdige kødpølse afkøle før den skæres i skiver til pålæg.

Kogt i gryde:

Smør et stk. alufolie med smør og fordel som en ca. 20 cm lang, lidt flad pølse.

Pak alufolien rundt om farsen, så den holdet tæt.

Koges i 2-3 cm vand i en gryde med låg i 30 min.

Afkøles før den skæres i skiver. Bedst til næste dag.

Pålægget kan holde sig 2 dage på køl.

Kødpølsen kan også fryses.


Related Posts

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Så fik vi et helt klart børnehit i denne her uge – nemlig farsbrød. Jeg laver det altid af kyllingefileterne som jeg hakker selv – jeg laver altid lidt ekstra så vi har til vores madpakker når de små skal på tur. 1000 g kyllinge […]

Spicy kyllingkrebinetter med ananaschutney, tomatiseret bulgur

Spicy kyllingkrebinetter med ananaschutney, tomatiseret bulgur

Det er ikke særligt ofte jeg laver krebinetter til børnene – de er vilde med dem, men det er et lidt større arbejde at lave til 74 børn. Jeg blander krydderier og grøntsager i , både for at få lidt flere grøntsager i dem og […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *