Bagte majroer, gulerødder, kartofler samt rå asparges med estragon vinaigrette

Bagte majroer, gulerødder, kartofler samt rå asparges med estragon vinaigrette

Så er det forår ifølge kalenderen – selvom vejret minder om alt muligt andet end forår.
Tilbehøret fik vi til dampet skærising – forår på en tallerken 🙂

skærising med bagte grøntsager
Salat – tilbehør 4 personer

1 bundt grønne asparges
1/ bundt små nye gulerødder
1 løg – skalotteløg
4 majroer
2 bagekartofler
olivenolie
salt
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
evt lidt salat kan undlades

Skyl aspargesene – og brug en tyndskræller til at få dem i tynde strimler. Skyl gulerødderne, vask majroerne og skær den i ud i grove tern. Vask kartoflerne og skær dem i grove tern.
Pil løget og skær i i fine skiver.

Tænd ovnen på 180 grader – vend majroer,kartofler samt gulerødder i 1 spsk citronsaft, 1 tsk sukker, olivenolie og lidt salt og bag dem på et stykke bagepapir i 15-20 min – eller til de er gyldne og møre.
Afkøl.

Estragon vinaigrette
4 spsk hyldeblomsteddike eller en æbleeddike
2 spsk dijonsennep
2 spsk hakkede kapers
1 dl olivenolie
salt-peber
3 håndfulde hakket frisk estragon

Bland eddike, sennep, hakket kapers samt 1/2 tsk salt sammen – pisk det grundigt indtil saltet er opløst. Tilsæt olivenolie, smag til med med sort peber – juster evt med lidt sukker – tilsæt den hakket estragon. vend dressingen med grøntsagerne – fordel på et fad – pynt evt med lidt salat 🙂 Kan spises som den er med lidt godt brød til eller som tilbehør til fisk eller kød 🙂


Related Posts

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk. 4 personer 800 gram nye kartofler – kogte saft fra 1/2 citron 3 spsk olie 1 spsk honning flagesalt peber […]

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Den her opskrift er den jeg bruger mest i vuggestuen-/børnehaven – kun overgået af hummus af kikærter. Jeg har flere varianter af den – alt efter hvad den skal bruges til. Som den er her smager den rigtig godt som et alternativ til hummus af […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *