Små mandelkugler af mandelsmør

Små mandelkugler af mandelsmør

De kære børn kan rigtig godt lige mandelsmør som vi får på vores brød om eftermiddagen. Jeg laver den selv da det er langt billigere end at købe. Men i dag skulle vi prøve noget andet af smørret – så det endte med små kugler overtrukket med chokolade – mums………Det endte med at vi kom dem i små forme og hældte chokolade over – det var lidt for svært for de små børn at trille de små kugler og dyppe dem i chokolade. Men smagen fejlede ikke noget 🙂 Alle typer nøddesmør kan bruges.

Mørk chokolade (skal helst ikke overstige 70%) – til at overtrække kuglerne med.
128 gram mandel smør ( hvis ikke du selv laver den så kan den købes )
2 spsk. honning
1 spsk. flormelis
1/2 tsk. vanille ekstrakt
1/4 tsk. finkornet salt
havsalt flager for topping

Det hele blandes sammen – undtaget chokolade samt flagesalt.

Sæt det på køl i 30 min i køleskabet. Smelt dit chokolade i et vandbad . Tag massen ud og rul til små kugler – dyppes i den smeltede chokolade og lægges på bagepapir og drysses med lidt havsalt flager.

Honning og sukker hjælper  nøddesmørret med at blive samlet,   brug din dømmekraft og tilføje en smule mere, hvis nødvendigt. Det skal være fast nok til at rulle i en kugle, skal du trykke ned og nemt holde denne form.


Related Posts

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]

Ispinde med kokosmælk, chokolade, jordbær, vanilje – så lækkert !

Ispinde med kokosmælk, chokolade, jordbær, vanilje – så lækkert !

Is er lig med sommer – her med en opskrift på en meget velsmagende af slagsen. Kokosmælk med chokolade, kokosmælk med vanilje samt jordbær – så bliver det ikke meget mere lækkert .   Opskriften er til 8 af slagsen. – 1 dåse kokosmælk – 3spsk kakao – 5 […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *