Vi er vilde med skyr i Danmark !
Så derfor skal vi da også have en skyrkage – denne her er bagt uden sukker fordi vi i vuggestuen ikke må bruge sukker. Den kan sagtens bage den med sukker – og jeg har bagt den herhjemme med mandelmel og hakkede mandler – det smagte også utroligt godt.
Opskriften på den her er :
500 gram skyr
3 æg
8 gram vaniljesukker -/eller kornene fra 1 stang vanilje
Kom skyr og vaniljesukker i en skål og pisk det godt sammen med en el-pisker.
Pisk æggene i et ad gangen.
Tilsæt 50 gr. -60 gr. mel
Kom dejen i en smurt springform.
Sæt den i en varm ovn på 175 grader i 35-40 minutter.
Du kan servere den med frisk frugt eller som her med blåbær puré.
En anden variant er at tilsætte 50 gram mandelmel og 50 gram hakkede mandler.
Eller du kan tilsætte frisk frugt – bær – chokolade – citron eller hvad der lige falder dig ind.