I fredags fik vi denne skønne suppe – som er lavet på hvide bønner samt pastinak.
En meget enkel suppe med en dejlig mild smag – jeg havde taget noget af pastinakken fra og bagt den i små tern i ovnen – som vi fik ovenpå suppen sammen med avocado skåret i tern. Suppen er hurtigt at lave hvis du bruger hvide bønner fra dåse. Det er også en meget billig suppe og de mindste i familien kan også spise den.
I vuggestuen og blandt personalet var den et stort hit.
Opskriften til 4 personer er :
2 dåser hvide bønner eller 400 gram hvide tørret bønner som skal udblødes i et døgn.
500 gram løg
Lidt olie
500 gram pastinak
1-2 fed hvidløg
Timian 1 spsk. tørret eller 3-4 kviste frisk
1 stk laurbær
1 – 1 ½ liter vand
1 liter mælk eller ½ liter fløde
Salt-/peber
Dag 1 – kom bønnerne i en skål med vand helt tildækket (det her step kan springes over hvis du bruger bønner fra dåse)
Dag 2:
Hæld vandet fra bønnerne
Pil løgene og snit dem
Pil hvidløget og snit det fint
Skræl pastinakkerne og skær dem i tern
Kom lidt olie i en gryde og svits løg og pastinak i 10 min sammen med lidt salt.
Tilsæt bønner, hvidløg, timian, laurbær i et par minutter.
Tilsæt vand og giv det et opkog – skru ned og lad det simre i 40-45 min.
Kom mælken eller fløde i og lad det koge i 2 min.
Tag laurbær og timiankviste op – blend suppen med en stavblender til den er glat.
Smag til med salt og peber
Serveres med brød