Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Cremet suppe – hvide bønner og pastinak

Cremet suppe – hvide bønner og pastinak

I fredags fik vi denne skønne suppe – som er lavet på hvide bønner samt pastinak.

En meget enkel suppe med en dejlig mild smag – jeg havde taget noget af pastinakken fra og bagt den i små tern i ovnen – som vi fik ovenpå suppen sammen med avocado skåret i tern. Suppen er hurtigt at lave hvis du bruger hvide bønner fra dåse. Det er også en meget billig suppe og de mindste i familien kan også spise den.

I vuggestuen og blandt personalet var den et stort hit.

Opskriften til 4 personer er :

2 dåser hvide bønner eller 400 gram hvide tørret bønner som skal udblødes i et døgn.

500 gram løg

Lidt olie

500 gram pastinak

1-2 fed hvidløg

Timian 1 spsk. tørret eller 3-4 kviste frisk

1 stk laurbær

1 – 1 ½ liter vand

1 liter mælk eller ½ liter fløde

Salt-/peber

Dag 1 – kom bønnerne i en skål med vand helt tildækket (det her step kan springes over hvis du bruger bønner fra dåse)

Dag 2:

Hæld vandet fra bønnerne

Pil løgene og snit dem

Pil hvidløget og snit det fint

Skræl pastinakkerne og skær dem i tern

Kom lidt olie i en gryde og svits løg og pastinak i 10 min sammen med lidt salt.

Tilsæt bønner, hvidløg, timian, laurbær i et par minutter.

Tilsæt vand og giv det et opkog – skru ned og lad det simre i 40-45 min.

Kom mælken eller fløde i og lad det koge i 2 min.

Tag laurbær og timiankviste op – blend suppen med en stavblender til den er glat.

Smag til med salt og peber

Serveres med brød


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *