Til aften stod menuen på en dejlig frisk salat med fennikel, appelsin, squash samt små tomater – også ovnbagt kylling med citron og oliven – og et herligt Foccacia med rødløg.
Jeg har ikke en komplet opskrift på salaten – men skar fennikel i meget tynde strimler – det samme med appelsinen og squashen. Så havde jeg noget Radicchio samt Frisee salat – men alt kan bruges. Det smager også rigtig godt med rødløg i meget tynde strimler/skiver – men dem havde jeg brugt til mit brød. Inden servering hældes lidt olivenolie over samt lidt salt/peber.
4 personer
1 hel kylling eller 8 kyllingelår
1 Citron skåret i både
1 god håndfuld oliven
Saften fra 1 citron
2 spsk. olivenolie
Salt/peber
Jeg starter med lige at brune kyllingen af på en pande – og kommer den derefter i et ovnfastfad sammen med citron i både samt oliven. Derefter blander jeg olivenolie samt citronsaft sammen med salt/peber og hælder det over kyllingen. Ind i ovnen på 210 grader i 30-40 minutter.
Foccacia med rødløg……. mit brød er en hvede dej som har koldhævet i et døgn man kan jo komme alt muligt på – men i det her tilfælde er det rødløg i skiver vendt i lidt olivenolie samt salt/peber.