Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Salat samt ovnbagt kylling med oliven – Foccacia med rødløg

Salat samt ovnbagt kylling med oliven –  Foccacia med rødløg

Til aften stod menuen på en dejlig frisk salat med fennikel, appelsin, squash samt små tomater – også ovnbagt kylling med citron og oliven – og et herligt Foccacia med rødløg.

Jeg har ikke en komplet opskrift på salaten  –  men skar fennikel i meget tynde strimler – det samme med appelsinen og squashen. Så havde jeg noget Radicchio samt Frisee salat – men alt kan bruges. Det smager også rigtig godt med rødløg i meget tynde strimler/skiver – men dem havde jeg brugt til mit brød. Inden servering hældes lidt olivenolie over samt lidt salt/peber.

kylling med citron og oliven

4 personer

1 hel kylling eller  8 kyllingelår

1 Citron skåret i både

1 god håndfuld oliven

Saften fra 1 citron

2 spsk. olivenolie

Salt/peber

Jeg starter med lige at brune kyllingen af på en pande – og kommer den derefter i et ovnfastfad sammen med citron i både samt oliven. Derefter blander jeg olivenolie samt citronsaft sammen med salt/peber og hælder det over kyllingen. Ind i ovnen på 210 grader i 30-40 minutter.

Foccacia med rødløg……. mit brød er en hvede dej som har koldhævet i et døgn man kan jo komme alt muligt på – men i det her tilfælde er det rødløg i skiver vendt i lidt olivenolie samt salt/peber.

Foccacia med rødløg

 

 


Related PostsSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *