Sydindisk fisk i karry med ris

Sydindisk fisk i karry med ris

I sidste uge var jeg et inspirations kursus sammen med mine kollegaer fra institutioner fra hele kommunen. Vi lavede noget rigtig lækkert mad og fik undervisning af kokken Nikolaj Juel – og vi lavede blandt andet den her ret som smagte helt vidunderligt og som duftende så skønt. Så jeg tænkte at den måtte vi prøve i vuggestuen – og børnene var vilde med retten selvom den var pænt krydret var fadene tomme. Jeg havde lidt svært ved at fremskaffe økologiske bukkehornsfrø – så jeg brugte nogle ikke økologiske. Jeg tænker at hvis man ikke lige har mod på at bruge alle krydderierne –  så smager retten helt sikkert også godt med blot en almindelig god karry.

4 personer

700 gram hvid fisk – jeg brugte torsk

1 dåse flåede tomater

1 dåse kokosmælk

Saften fra ½ citron

1 rødløg finthakket

Salt

Krydderier:

1 tsk. sennepsfrø

1 tsk. spidskommen

½ tsk. Bukkehornsfrø

¼ tsk. gurkemeje

2 kardemommefrø

1 kanelstang

2 fed hvidløg

3-4 cm ingefær

1 rød chili

Knus korianderfrøene. Riv ingefær og hvidløg på et fint rivejern – fjern kernerne fra den røde chili og hak det fint.

Kom lidt olie i en gryde sammen med sennepsfrøene – når de begynder at sprutte tilsætter du spidskommen og bukkehornsfrø og lader dem stege i ca. 30 sekunder.

Dernæst skal det fint hakket rødløg i sammen med lidt salt – rør godt rundt og skru lidt ned for varmen. Når løgnene begynder at blive gyldne – tilsætter du hvidløg, ingefær samt chili og lader det stege i ca. 1 min – derefter tilsætter du resten af krydderier (kardemommefrø- kanelstang samt gurkemeje.)

Så skal de flåede tomater i – lad det koge lidt ind. Når de er kogt ind tilsætter du kokosmælk og dernæst fisken. Smag til med citron og servere med ris og evt. naan brød



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *