I sidste uge var jeg et inspirations kursus sammen med mine kollegaer fra institutioner fra hele kommunen. Vi lavede noget rigtig lækkert mad og fik undervisning af kokken Nikolaj Juel – og vi lavede blandt andet den her ret som smagte helt vidunderligt og som duftende så skønt. Så jeg tænkte at den måtte vi prøve i vuggestuen – og børnene var vilde med retten selvom den var pænt krydret var fadene tomme. Jeg havde lidt svært ved at fremskaffe økologiske bukkehornsfrø – så jeg brugte nogle ikke økologiske. Jeg tænker at hvis man ikke lige har mod på at bruge alle krydderierne – så smager retten helt sikkert også godt med blot en almindelig god karry.
4 personer
700 gram hvid fisk – jeg brugte torsk
1 dåse flåede tomater
1 dåse kokosmælk
Saften fra ½ citron
1 rødløg finthakket
Salt
Krydderier:
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. spidskommen
½ tsk. Bukkehornsfrø
¼ tsk. gurkemeje
2 kardemommefrø
1 kanelstang
2 fed hvidløg
3-4 cm ingefær
1 rød chili
Knus korianderfrøene. Riv ingefær og hvidløg på et fint rivejern – fjern kernerne fra den røde chili og hak det fint.
Kom lidt olie i en gryde sammen med sennepsfrøene – når de begynder at sprutte tilsætter du spidskommen og bukkehornsfrø og lader dem stege i ca. 30 sekunder.
Dernæst skal det fint hakket rødløg i sammen med lidt salt – rør godt rundt og skru lidt ned for varmen. Når løgnene begynder at blive gyldne – tilsætter du hvidløg, ingefær samt chili og lader det stege i ca. 1 min – derefter tilsætter du resten af krydderier (kardemommefrø- kanelstang samt gurkemeje.)
Så skal de flåede tomater i – lad det koge lidt ind. Når de er kogt ind tilsætter du kokosmælk og dernæst fisken. Smag til med citron og servere med ris og evt. naan brød