I fredags skulle jeg have nogle venner på besøg – jeg havde tænkt mig at vi skulle have en salat af en del rodfrugter som jeg havde liggende. Så for at gøre det lidt festligt valgte jeg at servere portionsvis i en stak 🙂 Vi fik en hel ovnbagt kylling til ……
Bagte rodfrugter i stabler med sort Quinoa
Jeg havde en halv knoldselleri – 3 rødbeder ( dem med striber ) – 2 søde kartofler – 1 courgette – 1 halv blomkål samt lidt finsnittet grønkål. Rodfrugterne blev renset og skåret i skiver, lagt på bagepapir og penslet med en blanding af finthakket rosmarin, saft fra 1 citron samt salt og peber – derefter blev de bagt i ovnen i 200 grader indtil de var møre og sprøde.
Blomkålen blev skåret i skiver og ristet i lidt olie på en pande.
Imens rodfrugterne var i ovnen kogt jeg den sorte Quinoa efter anvisninger på pakken ( 20 min ). Husk at skylle dem godt i koldt vand inden du koger dem.
Så lavede jeg en peberrod vinaigrette :
1/2 dl æbledikke
1 tsk. dijon sennep
1,5 spsk.. honning
Frisk revet peberrod efter smag (jeg brugte 2 tsk )
salt + peber
3 spsk vindruekerneolie eller olivenolie
Jeg startede med at ligge det finitsnittet grønkål i bunden – så en ordentlig skefuld af den kogte sort Quinoa – og derefter de blomkål og de bagte rodfrugter – hældte lidt dressing over og dryssede med fint hakket persille.
Du kan ligesom jeg bare bruge hvad du har i køleskabet og har du ikke Quinoa – kan du i stedet bruge linser.