Auberginer er enten en grøntsag man elsker eller hader – Børnene jeg laver mad til i det daglige er vilde med auberginer og retten her er meget populær.
Jeg laver den gerne dagen i forvejen da den smager bedst dagen efter.
Opskriften er til ca. 6 personer
1 kilo auberginer
Olivenolie
salt
Skær dine auberginer ud i en passende størrelse – læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – hæld olivenolie over – giv dem et drys salt, og bag dem ved 220 grader i 10-15 min vend rundt i dem undervejs. De skal være møre og gyldne.
Du kan selvfølgelig bruge en rigtig god karry i stedet for at lave den her blanding.
Til karry skal du bruge :
8 hele grønne kardemomme , hakket
2 spsk. korianderfrø
1 tsk. sorte peberkorn
1/2 tsk. rød tørret chili
1 spsk. stødt gurkemeje
4 store fed hvidløg, pillet og finthakket
1 ingefær skrællet og fintrevet
Jeg kommer det hele i en morter og knuser det .
Til resten af retten skal du bruge :
3 spsk. smør, du kan sagtens bruge kokosolie eller andet fedtstof
3 løg fint hakket
500 gram finthakket friske tomater – eller bruge en 1 dåse
1 dåse fuldfed kokosmælk
ca. 3 dl vand
Smelt smørret og kom de finthakket løg i – svits dem i et par minutter. Tilsæt de karry pasta – eller din indkøbte karry blanding . Tilsæt tomaterne, kokosmælk, vand samt dine ristede auberginer og skru op for varmen i og giv det 15min ved høj varme. Du skal gerne ende med at få en dejlig cremet sovs som omsvøber dine auberginer. Smag til med salt og peber.
Du kan servere det med ris, kogt spelt – vi får også gerne lidt græsk yoghurt til. Hvis du kan lide koriander smager det super dejligt med et lidt friske drys af slagsen. Mynte smager også godt som drys til .
Som sagt laver jeg det selv dagen i forvejen da jeg synes smagen er meget bedre dagen efter.
Det ser vildt lækkert ud! Kan nærmest dufte den 😉
– Anna
anna-mad.dk
Tak Anna – Lige en ret her til efteråret, og duften af den hjemmelavet karry pasta gør retten meget unik 🙂