Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Ristede auberginer i karry, kokosmælk serveret med perlespelt

Ristede auberginer i karry, kokosmælk serveret med perlespelt

Auberginer er enten en grøntsag man elsker eller hader – Børnene jeg laver mad til i det daglige er vilde med auberginer og retten her er meget populær.

Jeg laver den gerne dagen i forvejen da den smager bedst dagen efter.

Opskriften er til ca. 6 personer

1 kilo auberginer

Olivenolie

salt

Skær dine auberginer ud i en passende størrelse – læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – hæld olivenolie over – giv dem et drys salt, og bag dem ved 220 grader i 10-15 min vend rundt i dem undervejs. De skal være møre og gyldne.

Du kan selvfølgelig bruge en rigtig god karry i stedet for at lave den her blanding.

Til karry skal du bruge :

8 hele grønne kardemomme , hakket
2 spsk. korianderfrø
1 tsk. sorte peberkorn
1/2 tsk. rød tørret chili
1 spsk. stødt gurkemeje
4 store fed hvidløg, pillet og finthakket
1 ingefær skrællet og fintrevet

Jeg kommer det hele i en morter og knuser det .

Til resten af retten skal du bruge :

3 spsk. smør, du kan sagtens bruge kokosolie eller andet fedtstof

3 løg fint hakket

500 gram finthakket friske tomater – eller bruge en 1 dåse

1 dåse fuldfed kokosmælk

ca. 3 dl vand

Smelt smørret og kom de finthakket løg i – svits dem i et par minutter. Tilsæt de karry pasta – eller din indkøbte karry blanding . Tilsæt tomaterne, kokosmælk, vand samt dine ristede auberginer og skru op for varmen i og giv det 15min ved høj varme. Du skal gerne ende med at få en dejlig cremet sovs som omsvøber dine auberginer. Smag til med salt og peber.

Du kan servere det med ris, kogt spelt – vi får også gerne lidt græsk yoghurt til. Hvis du kan lide koriander smager det super dejligt med et lidt friske drys af slagsen. Mynte smager også godt som drys til .

Som sagt laver jeg det selv dagen i forvejen da jeg synes smagen er meget bedre dagen efter.


Related Posts



2 thoughts on “Ristede auberginer i karry, kokosmælk serveret med perlespelt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *