Uha det var lang tid siden vi havde fået lam – og i den her vintertid er denne simreret bare så lækker, masser af gode rodfrugter, tørret frugt, den stærke karry. Et stort hit blandt børnene selvom det er en ret kraftig ret.
Olie.
1-2 spsk. karry.
2 store løg skåret i tern.
Karryen brændes af i olie i en stor gryde kom løget i steges igennem sammen med rodfrugterne, til det hele begynder at tage farve. Derefter tilsættes figner, abrikoser, hel kanel og kardemomme og steger med i 5 minutter.
Lammekødet brunes godt af på en stor pande og tilsættes og steger med et par minutter. Derefter hældes kokosmælk, de hakkede tomater, de sorte bønner og fond på, til kødet er dækket. Lammet småkoger nu i 1-2 timer, og ca. 10 minutter før serveringen tilsættes garam masala.
Smag evt. retten til med lidt salt, og servér den rygende varm – med god æblechutney, kogte ris samt en god yoghurt.
Æblechutney med kanel og vanilje
Det skal du bruge
-
Koldpresset jomfruolivenolie.
-
1 løg.
-
6 æbler.
-
2-3 kanelstænger.
-
10 kardemommekapsler.
-
12 nelliker.
-
1 vaniljestang og korn fra denne.
-
1-2 dl æblecidereddike (el. alm. lagereddike).
-
1 dl sukker eller efter smag.
- 1 dl rosiner
Sådan gør du
Løgene skæres i tynde både og sauteres i olien. Æblerne renses for eventuelle pletter, kernehuset fjernes og æblerne skæres i både.
Når løgene er blevet klare og gennemsigtige, tilsættes æbler og krydderier. Det hele steges godt igennem, tilsæt æblecidereddike og sukker hældes ved. Rør til sukkeret er opløst, og lad nu det hele koge ind, til det har konsistens som chutney.
Jeg tilsætter 1 dl rosiner til sidst – fordi det er børnene helt vilde med……