Denne lakseguf og den knald grønne ærtepuré er ofte et indslag til vores smør selv dage i institutionen. Børnene er glade for smør selv dagen, de kan selv vælge hvad der skal på brødet.
Normalt laver jeg laksen ovnbagt med friske krydderurter – den her er lavet af en rest varmrøget laks.
Til 4 personer
200 gram varmrøget laks
1 skalotteløg
1 lille fennikel
1 dl græsk yoghurt
1-2 tsk sennep
2 spsk æbleeddike eller saften fra 1 citron
salt/peber
Hak løget fint, snit fennikel meget fint – pluk kødet fra laksen – vendt det rundt med yoghurt, sennep, æbleeddike og smag til med salt/peber.
Serveres med rugbrød – rist det evt, det smager så godt.
Ærtepuré af friske ærter, mandler og flødeost…….. we love it :-). Børnene får det også til deres eftermiddagsmad med lune ristede rugbrødsstave til .
Du skal bruge :
200 gram friske bælgede ærter – svar sådan cirke til 500 gram i hel vægt
2 spsk olilvenolie
4 spsk flødeost eller ricotta
30 gram friskrevet parmesan
4-5 blade mynte
saften fra 1/2 citron
30 gram mandler
salt/peber
Jeg bruger ærterne rå – men du kan lige blancher dem i 30 sekunder og derefter komme dem i koldt vand.
Rist mandlerne på en tør pande – til de er gyldne.
Kør ærter, mandler, ost, olie, hakket mynte i en foodprocessor eller blender – smag til med citronsaft samt salt/peber.
Spis det som spread på rugbrød, knækbrød eller som tilbehør til kød.
Skal prøves – end of story!