Fredag stod på en dejlig lakseburger af rester fra en kogt laks samt kartofler – tilbehøret var salat og en edamame mos – opskriften på den finder du her :
http://kammerfruenogfedtegreven.dk/edamame-mos-eller-hummus/
De kan formes som burgere eller som frikadeller alt efter hvad du er til – og du kan komme hvad du har i af krydderurter og krydderier. De kan sagtens bruges i en madpakke kolde………
Lakseburger
500 – 600 gram kogte mosede kartofler
400 gram kogt laks
1 æg – kan godt undlades
30 gram eller en god håndfuld fint hakket persille
100 gram purløg
Saften fra 1/2 citron
Salt & peber
Mel , rasp samt 1 æg til paneringen.
Olie til stegning
Rør laks, de mosede kartofler, persille, purløg, citronsaft samt ægget sammen – smag til med salt og peber. Form til bøffer – vend dem i mel – æg og til sidst rasp og steg dem på panden i lidt olivenolie til de er gyldne.
De kan serveres med en burgerbolle – med salat og f.eks. aioli .
De kan også formes som små fiskefrikadeller.
Eller den helt enkle udgave bare med salat til .