Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Lakseburger af kogt laks samt kartofler

Lakseburger af kogt laks samt kartofler

Fredag stod på en dejlig lakseburger af rester fra en kogt laks samt kartofler – tilbehøret var salat og en edamame mos – opskriften på den finder du her :

http://kammerfruenogfedtegreven.dk/edamame-mos-eller-hummus/

De kan formes som burgere eller som frikadeller alt efter hvad du er til – og du kan komme hvad du har i af krydderurter og krydderier. De kan sagtens bruges i en madpakke kolde………

Lakseburger

500 – 600 gram kogte mosede kartofler

400 gram kogt laks

1 æg – kan godt undlades

30 gram eller en god håndfuld fint hakket persille

100 gram purløg

Saften fra 1/2 citron

Salt & peber

Mel , rasp samt 1 æg til paneringen.

Olie til stegning

Rør laks, de mosede kartofler, persille, purløg, citronsaft samt ægget sammen – smag til med salt og peber. Form til bøffer – vend dem i mel – æg og til sidst rasp og steg dem på panden i lidt olivenolie til de er gyldne.

De kan serveres med en burgerbolle – med salat og f.eks. aioli .

De kan også formes som små fiskefrikadeller.

Eller den helt enkle udgave bare med salat til .

 


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.