Lakseburger af kogt laks samt kartofler

Lakseburger af kogt laks samt kartofler

Fredag stod på en dejlig lakseburger af rester fra en kogt laks samt kartofler – tilbehøret var salat og en edamame mos – opskriften på den finder du her :

http://kammerfruenogfedtegreven.dk/edamame-mos-eller-hummus/

De kan formes som burgere eller som frikadeller alt efter hvad du er til – og du kan komme hvad du har i af krydderurter og krydderier. De kan sagtens bruges i en madpakke kolde………

Lakseburger

500 – 600 gram kogte mosede kartofler

400 gram kogt laks

1 æg – kan godt undlades

30 gram eller en god håndfuld fint hakket persille

100 gram purløg

Saften fra 1/2 citron

Salt & peber

Mel , rasp samt 1 æg til paneringen.

Olie til stegning

Rør laks, de mosede kartofler, persille, purløg, citronsaft samt ægget sammen – smag til med salt og peber. Form til bøffer – vend dem i mel – æg og til sidst rasp og steg dem på panden i lidt olivenolie til de er gyldne.

De kan serveres med en burgerbolle – med salat og f.eks. aioli .

De kan også formes som små fiskefrikadeller.

Eller den helt enkle udgave bare med salat til .

 


Related Posts

Lakse – guf

Lakse – guf

Lakse – guf – En dejlig hurtig ting – til vores rugbrødsdage. Den kan laves af rester fra bagt laks, et stykke varmrøget laks, røget makrel –  eller du kan lave den fra bunden………. Opskriften med bagt laks : 200 gram laksefilet 1 fed hvidløg […]

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbederne er blevet bagt inden de bliver rørt sammen , giver bare en langt bedre smag. Børnene i vuggestuen/børnehaven spiste og spiste og blev ved med at hente flere. De var helt vilde med dem og har spurgt op til flere gange hvornår vi skulle […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *