I dag fik vi kåldolmer af spidskål – farsen var lavet af hakket kylling med hakket spidskål samt timian. Så fik vi en dejlig salat af spelt med friske abrikoser og rød peber samt agurk skåret i tern.
1 stort spidskål
Lidt smør ca. 10 gram
5-6 kviste frisk timian
1 æg
1 fed hvidløg
400-500 gram hakket kylling eller kalv/flæsk
2 spsk. mel
1 dl mælk
1 dl æblemost eller juice
Saften fra 1 citron
Salt/peber
Smørklatter
Pil yderbladene af spidskålen – (cirka 10 – 12 stk. ) Blancher dem i kogende vand med salt i – sådan cirka 30 sekunder – kom dem derefter i en skål med koldt vand.
Det inderste af spidskålen snittes fint – kommes i en gryde med lidt smør, hakket timian, fint hakket hvidløg – giv det et par minutter.
Bland kødet med æg, mel, mælk, salt og peber – samt din blanding af kål. Rør godt rundt i farsen. Lav små pakker af kål med farsen i – sørg for at lukke dem godt. Du kan evt. bruge lidt snor til at holde dem sammen.
Læg pakkerne i et ovnfast fad – kom æblemost ved, citronsaft og lidt smørklatter over dine dolmere.
Bag dem i ovnen ved 180 grader i 45 min eller til de er pænt gyldne.
Vi fik speltsalat til – men du kan servere ris eller kartofler til også.