Jordbær Tiramisu – en super nem udgave som er hurtig at lave.
Til ca 6 personer :
125 g Biscotti
250 g mascarpone
300 g græsk yoghurt eller Skyr
1 spsk. vanillesukker
2 spsk. sukker ( 1 spsk til jordbær samt 1 spsk til yoghurt )
Saften fra 1 halv økologisk appelsin
Cointreau (eller anden appelsinlikør) eller appelsinjuice
300-400 g jordbær (gem nogle bær til dekoration)
Fyld biscotti i en frysepose og knus dem i små stykker med en kagerulle. Fordel dem jævnt i 6 glas. Hæld Cointreau – efter behag – over biscotti ( Hvis du laver det til børn så brug i stedet omkring en spiseskefuld appelsinjuice per glas selskab).
Rens og skær jordbær i halve eller kvarte, afhængig af størrelse. Lad dem stå i 10 minutter i en skål med en spsk Cointreau/juice og 1 spiseskefuld sukker.
I mellemtiden, omrøres mascarpone med yoghurt, 1 spsk sukker, vaniljesukker og saften fra appelsinen – pisk med en el-mixer.
Fordel jordbær på biscotti, derefter cremen jævnt i alle glas. Pynt med jordbær og evt lidt mynte lad det trække mindst 1 time i køleskab. Tag dem ud 15 minutter før servering.
Tip : Du kan i stedet for Biscotti – bruge Brownie og chokolade cookies – smager vildt godt og så skifte Cointreau ud med f.eks Amaretto.