Der er nogle retter som aldrig kommer på bloggen – bare fordi jeg lige synes de er lidt for almindelige . Men da retten er et stort hit hos børnene og forældrene spørger efter opskriften – ja så kommer den på alligevel 🙂
Opskriften er til 4 personer
Fars til kødbollerne:
400 g hakket oksekød
1 æg
2 skiver brød – skåret i små tern
1/2 chili finthakket
1 spsk tørret rosmarin (man kan selvfølgelig også bruge frisk)
1 mellem stort løg ( revet )
1 spsk oregano
Salt og peber
Lidt olie
Jeg svitser det revet løg – chili. rosmarin samt oregano i lidt olie på en panden inden jeg tilsætter det til farsen. Derefter røres det hele sammen og fugt hænderne med koldt vand og trilles til små kugler.
Steg derefter kødbollerne i olivenolie med høj varme til de er brune på alle sider og gennemstegt.
Opskrift på tomatsovsen:
3 dåser flået tomater a 400 g. – hæld væden fra dåsen
1 spsk sukker – for at bringe sødme frem i tomaterne
en håndful frisk basilikum (revet i stykker)
2 spsk. olivenolie
salt og peber
3 fed hvidløg
1/2 chili – finthakket
Svits hvidløg i gryden sammen med olivenolien, og tilsæt dernæst chili og flået tomater. Lad det koge op, og smag derefter til med salt, peber og sukker. Lad sovsen simre i en times tid, og tilsæt dernæst den friske basilikum. Sovsen hældes udover kødbollerne i et ovnfastfad, dernæst sættes det i ovnen i 15-20 minutter, 180 grader varmluft eller blot 200 grader i alm.
Serveres med spaghetti – revet parmesan og et godt drys af frisk basilikum.