Dejlig cremet og lidt sød suppe – normalt laver jeg den med kokosmælk men jeg havde ret meget græsk yoghurt på køl som jeg skulle bruge – så det røg i suppe i stedet for. Det gav suppe en ret god syrlig smag som passede godt til de søde kartofler. Der er også almindelige kartofler i – da jeg ikke havde helt nok af de søde til den store portion jeg skulle lave. Det er en meget børnevenlig suppe – de spiste den med største velbehag.
Til 4 personer
500 g søde kartofler
1 bagekartoffel
1 rød chili
2 spsk. olivenolie
1-2 fed hvidløg – presset
1 tsk. spidskommen
8 dl bouillon – jeg brugte høns
1 dl græsk yoghurt 10 %
salt og peber
Tilbehør:
Brød
Skræl begge slags kartofler, og skær dem i mindre stykker. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
Varm olien i en gryde. Svits kartoflerne, chili, presset hvidløg og spidskommen. Rør godt rundt. Hæld bouillon på, og lad suppen simre i ca. 15 min. eller til kartoflerne er møre.
Tag gryden af varmen, og blend suppen med yoghurt. Smag til med salt og peber.