Cremet broccolisuppe til 4 personer
Ingredienser
1 bundt (300 g) broccoli
300 g knoldselleri
3 små skalotteløg eller 1 almindeligt løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
8 dl grøntsagsbouillon
3 dl cremefraiche
salt og friskkværnet peber
en håndfuld hakket frisk basilikum
Gør sådan :
Skær broccoli i buketter og den skrællede stok i små stykker. Skær knoldsellerien i tern. Hak løg og hvidløg groft.
Varm olie i en gryde, og steg løg over svag varme, til de er møre. Kom resten af grønsagerne i, og vend dem rundt ca. 5 minutter, de skal ikke brune.
Hæld bouillonen ved, og bring gryden i kog. Lad suppen koge til grønsagerne er møre, og blend den.
Kom cremefraiche og basilikum i suppen, og blend igen, til der er skum på overfladen. Smag til med salt og peber, og server suppen straks evt. drysset med hakket basilikum.