Bagt pastinak med blåbær/blommesalsa

Bagt pastinak med blåbær/blommesalsa

Bagte rodfrugter får altid en meget delikat sødme – og har man tid nok til at langtidsbage dem bliver de både bløde og seje.
Salsa af blommer og blåbær, løg, chili – æbledikke samt blåbærsirup passer så fint til. Du kan sagten bruge andre rodfrugter så som knoldselleri, jordskokker eller persillerødder.

Til 4 personer skal du bruge

5-6 store pastinak
1/2 dl æbleeddike
olivenolie – 3 spsk
10 friske timiankviste
Salt

Salsa

6 stk blommer
1 bakke blåbær
1/2 frisk rød chili eller lidt tørret chili
1 løg
1/2 æbleeddike
2 spsk. olivenolie
salt/peber
1 spsk. blåbærsirup eller honning

Vask og skrub pastinakkerne grundigt og skær toppen af. Vend dem med eddike og olivenolie, timian kviste samt salt.
Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir – bag dem ved 135-140 grader i 2 timer eller indtil de er godt møre.

Salsa :

Skær blommer i halve og tag stenen ud – skær dem i små tern. Hak løget fint. Rør blommetern og løg sammen med eddike,olivenolie, sirup/honning,chili – smag til med salt og peber.

De bagte pastinakker skæres i mindre gerne grove stykker når de er færdigt bagte – vend dem sammen med salasen og smag evt til med lidt salt/peber – serveres imens de stadigvæk er lune.Bagte pastinakker med salsa af blåbær og blommer


Related Posts

Grøntsagssuppe – asiatisk style

Grøntsagssuppe – asiatisk style

Forrige fredags fik vi den her suppe som varmede så dejligt på en kold dag hvor børnene havde været ude det meste af dagen. De er altid glade for suppe – og den her må have smagt dem godt for alle gryder var tomme.Den er […]

Suppe af søde kartofler og rød peber

Suppe af søde kartofler og rød peber

Suppe af søde kartofler er altid et mega stort hit hos vuggestue samt børnehavebørnene – lige gyldigt hvilken variant jeg laver den i . Den her er med rød peber , løg, hvidløg – lidt chili samt citronsaft, også fik den lidt soyafløde også 🙂 […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *