Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Bagt pastinak med blåbær/blommesalsa

Bagt pastinak med blåbær/blommesalsa

Bagte rodfrugter får altid en meget delikat sødme – og har man tid nok til at langtidsbage dem bliver de både bløde og seje.
Salsa af blommer og blåbær, løg, chili – æbledikke samt blåbærsirup passer så fint til. Du kan sagten bruge andre rodfrugter så som knoldselleri, jordskokker eller persillerødder.

Til 4 personer skal du bruge

5-6 store pastinak
1/2 dl æbleeddike
olivenolie – 3 spsk
10 friske timiankviste
Salt

Salsa

6 stk blommer
1 bakke blåbær
1/2 frisk rød chili eller lidt tørret chili
1 løg
1/2 æbleeddike
2 spsk. olivenolie
salt/peber
1 spsk. blåbærsirup eller honning

Vask og skrub pastinakkerne grundigt og skær toppen af. Vend dem med eddike og olivenolie, timian kviste samt salt.
Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir – bag dem ved 135-140 grader i 2 timer eller indtil de er godt møre.

Salsa :

Skær blommer i halve og tag stenen ud – skær dem i små tern. Hak løget fint. Rør blommetern og løg sammen med eddike,olivenolie, sirup/honning,chili – smag til med salt og peber.

De bagte pastinakker skæres i mindre gerne grove stykker når de er færdigt bagte – vend dem sammen med salasen og smag evt til med lidt salt/peber – serveres imens de stadigvæk er lune.Bagte pastinakker med salsa af blåbær og blommer


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.