Boghvede grød er meget populær blandt vores mindste børn i vuggestuen. De kan rigtig god lide grøden når den bliver lavet med kokosmælk eller som her med mandelmælk. I dag fik vi en jule udgave med fint hakket figner – hakket dadler og æbler skåret i tern – fint hakket mandler – det hele blev vendt i lidt kanel.
2 dl Boghvedeflager
2 dl mandelmælk
2 dl vand
Lidt salt
Hæld boghvedegryn op i en tykbundet gryde sammen med vand og salt. Kog grøden op ved jævn varme. Skru ned for blusset, når grøden koger og lad den små simre i 30 min.
Derefter tilsætter du mandelmælken – lad den koge i yderligere 10 min .
Lad grøden trække 10 min – hvis du har tid 🙂
Topping var 2 fint hakket tørret figner, 2 stk fint hakket dadler, 1/2 æble skåret i tern, lidt hakket mandler samt lidt kanel.