Mandag er grøddag i vuggestuen – i dag fik vi så bagt grød med nødder, speltflager, frisk frugt, dadler, kokos – smager så lækkert !
Den her grød type får vi nogen gange om eftermiddagen – men i dag fik vi den til frokost og som altid når vi har grød på menuen bliver der spist igennem. grøden blev serveret med frisk frugt samt skyr.
2 pærer i grove tern
125 gram speltflager
40 gram hakket valnøddekerner eller det kan være mandler, hasselnødder.
50 gram dadler i mindre stykker
25 gram kokos i flager eller kokosmel
1 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk. kardemomme
lidt salt
2 æg samt 2 dl mælk
Hertil :
Skyr samt frisk frugt
Læg pærerne som er skåret i tern i bunden af et ovnfast fad. Bland speltflager, nødder, kokos, dadler, rørsukker, kardemomme, vaniljesukker samt salt godt sammen – og fordel dem over pærerne.
Pisk æg og mælk sammen og hæld det over. Bag grøden i ovnen i 35 min ved 200 grader. Servere grød lun eller kold med frisk frugt og skyr til.