Da jeg startede min blog for 1 år siden – var det egentlig med det formål at dele mine opskrifter med forældrene – så de kunne se hvad deres barn/børn havde fået af spise og hvad det indeholdt. Men i høj grad også for at byde ind med nogle afprøvet gode sunde alternativer samt inspiration til hverdagen derhjemme.
Jeg er rigtig glad for at andre også synes godt om min blog og kan finde inspiration på denne. Tusind tak jeg er meget taknemmelig – så børnene og jeg fejrer dagen med hjemmelavet ispinde i 2 varianter – skyr/mango/citron samt chokolade/banan/mandelmælk . Jeg tømte lige vores lokale Fakta butik for is forme – de er på tilbud i denne her uge.
Mango – citron – skyr ispinde 6 stk. – smager som en københavnerstang
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bøtte) 1 spsk. sukker 2 dl skyr 1/2 dl mælk – kornene fra 1 vaniljestang ( eller 1,5 tsk. vaniljesukker )
Sirup 2 dl mango juice , 1 spsk. sukker saft fra 1 citron – bland det sammen, kom i en gryde og kog det op – afkøl ………
Pisk æggeblommer med 1 spsk. sukker til den er blevet tyk. Tilsæt skyr, mælk og vaniljekorn/sukker og bland det til en ensartet masse. Fyld ca. 1 spsk. mango sirup bunden af hver ispind-form – så hælder du ismassen i – fordel det sidste af siruppen som afslutning. Skal fryses i mindst 6 timer……..de skal være helt frosne.
Banan – Nutella – mandelmælk ispinde – 8 stk.
Den her er så nem at lave – men det bliver den slet ikke dårligere af 🙂
3 stk bananer – 2 dl mandelmælk – 1 dl Nutella ( helst en hjemmelavet ) ellers køb en rigtig god én af slagsen.
Blend det hele sammen og hæld massen i dine is forme……….frys.