1 års fødselsdag – det fejrer vi med ispinde af den hjemmelavet slags

1 års fødselsdag – det fejrer vi med ispinde af den hjemmelavet slags

Da jeg startede min blog for 1 år siden – var det egentlig med det formål at dele mine opskrifter med forældrene – så de kunne se hvad deres barn/børn havde fået af spise og hvad det indeholdt. Men i høj grad også for at byde ind med nogle afprøvet gode sunde alternativer samt inspiration til hverdagen derhjemme.

Jeg er rigtig glad for at andre også synes godt om min blog og kan finde inspiration på denne. Tusind tak jeg er meget taknemmelig  – så børnene og jeg fejrer dagen med hjemmelavet ispinde i 2 varianter – skyr/mango/citron samt chokolade/banan/mandelmælk . Jeg tømte lige vores lokale Fakta butik for is forme – de er på tilbud i denne her uge.

Mango – citron – skyr ispinde 6 stk. – smager som en københavnerstang

2 pasteuriserede æggeblommer (1 bøtte) 1 spsk. sukker  2 dl skyr 1/2 dl mælk – kornene fra 1 vaniljestang ( eller 1,5 tsk. vaniljesukker )

Sirup 2 dl mango juice , 1 spsk. sukker  saft fra 1 citron – bland det sammen, kom i en gryde og kog det op – afkøl ………

Pisk æggeblommer med 1 spsk. sukker til den er blevet tyk. Tilsæt skyr, mælk og vaniljekorn/sukker og bland det til en ensartet masse. Fyld ca. 1 spsk. mango sirup bunden af hver ispind-form – så hælder du ismassen i – fordel det sidste af siruppen som afslutning. Skal fryses i mindst 6 timer……..de skal være helt frosne.

 Banan – Nutella – mandelmælk ispinde – 8 stk.

Den her er så nem at lave – men det bliver den slet ikke dårligere af 🙂

3 stk bananer – 2 dl mandelmælk – 1 dl Nutella ( helst en hjemmelavet ) ellers køb en rigtig god én af slagsen.

Blend det hele sammen og hæld massen i dine is forme……….frys.


Related Posts

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]

Lakse – guf

Lakse – guf

Lakse – guf – En dejlig hurtig ting – til vores rugbrødsdage. Den kan laves af rester fra bagt laks, et stykke varmrøget laks, røget makrel –  eller du kan lave den fra bunden………. Opskriften med bagt laks : 200 gram laksefilet 1 fed hvidløg […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *