Tortilla suppen her fik vi i sidste uge – stort hit men den indeholder også ingredienser som børnene er vilde med.
Tilbehøret kom ikke med på billedet – fordi det blev spist inden jeg nåede at fotografere det. I dag hvor jeg synes det er koldt udenfor står denne suppe på menuen i aften.
1 rød chili – fint snittet uden kerner
olivenolie
1 mellem stort løg i tern
2 store søde kartofler skåret i tern
2 fed hvidløg, presset eller hakket.
1 tsk stødt spidskommen
2 dåser hakket tomater
1 liter grøntsags bouillon
1 dåse sorte bønner
1 dåse majs
1 rød peber – skåret i tern
havsalt/peber
Tilbehør
6 majs tortillas
1 avocado
2 til 4 radiser, skåret i super tynde skiver
1 pose revet ost
1 håndfuld korianderblade, hakkede
1 bæger cremefraiche – eller yoghurt, skyr
1 lime, skåret i små kiler
Hæld olivenolie i en gryde – tilsæt løg, hvidløg, rød peber samt chili. Svits i 4 – 5 minutter, eller indtil de er blødgjort, under jævnlig omrøring. Tilsæt spidskommen, derefter dåsetomater, søde kartofler skåret i tern, majs og bouillon. Lad det simre i cirka 3 minutter, tilsæt derefter sorte bønner. Simre videre i 20-30 minutter. Krydr med salt og peber.
Jeg valgte at servere tortillas som jeg havde varmet og skåret i mindre stykker, avocado skåret i tern, radiser i tynde skiver, revet ost, fint hakket koriander, lime skåret i både samt cremefraiche ved siden af i små skåle så børnene selv kunne vælge hvad de havde lyst til at komme ovenpå suppen.
Du kan også vælge at anrette suppen i suppeskåle også bruge ovennævnte som topping.
Uhhmmm det lyder lækkert <3