De her grøntsager smager helt fantastisk godt til asiatiske retter men er også rigtige gode til flæskesteg og frikadeller. De smager bedst dagen efter de er lavet og kan holde sig på køl i 1 uges tid.
Til lagen skal du bruge :
1 helt hvidløg
1 rød chili
80 gram frisk ingefær
2 dl sukker
3 dl eddike
salt
Skyl ingefæren og skær den i tynde skiver. Flæk hvidløget på tværs. Flæk chilien på langs.
Kom det hele i en gryde med eddike, sukker og salt – kog under låg ved svag varme i Ca 15-20 min. Afkøl.
800 gram grøntsager kunne være : gulerødder, rød peberfrugt, forårsløg, rødløg, kål.
også skal du bruge 2 limefrugter
Snit dine grøntsager fint – skær limefrugterne i kvarter.
Kom dine grøntsager i et glas eller en boks ( med låg ) – hæld din afkølet lage over og lad det trække mindst 1/2 time – bedst til dagen efter.