Jeg er vild med salat og spiser det næsten alle ugens dage. Men jeg er rigtig dårlig til at skrive hvad jeg brugte ned og tage billeder af det. Salat er som oftest noget jeg bare laver og et udtryk hvad jeg lige havde i mit køleskab og hvad der findes af gode råvarer for årstiden. Jeg laver også rigtig mange salater til møder og til mine kollegaer, og de vil gerne lige have opskriften – så nu er jeg begyndt at tage billeder det hjælper i hvert fald på min egen hukommelse 🙂 .
Så salaten her er med nye danske jordbær , nye små rødbeder fra min nabos have ( som jeg passede i deres ferie og de stod lidt tæt – så dem jeg hev op brugte jeg så i min salat ). De blev bagt i ovnen ved 180 grader med lidt olivenolie , frisk timian samt lidt salt. Da bederne var afkølet tog jeg skrællen af og skar dem i mindre mundrette stykker. Jordbærrene blev skåret i skiver – så ristede jeg lidt rugbrød i ovnen med lidt olie på – og brækkede dem i mindre stykker. Jeg havde lidt rygeost som jeg rørte med saften fra 1/2 citron samt lidt salt/peber. Det hele blev lagt på et fad – se foto.
Jeg brugte :
300 gram jordbær – skåret i skiver
300 gram rødbeder – bagte
3 skiver rugbrød
60-100 gram rygeost
Frisk timian
Olivenolie
Salt/peber
Saften fra 1/2 citron
Jeg pyntede med lidt krølsalat i bunden – men det er ikke nødvendigt.