Quinoa burger med ristet svampe/auberginer – skyrdressing med honning

Quinoa burger med ristet svampe/auberginer – skyrdressing med honning

Quinoa burger med ristet svampe/auberginer – skyrdressing med honning & persille

Den her opskrift bruger jeg normalt til Quinoafrikadeller i vuggestuen – men i dag forsøgte jeg at lave dem helt flade så jeg kunne bruge dem til en burger.

Fyldet er auberginer og Portobello som er blevet ristet – tomater vendt i olie og basilikum.

 

Quinoa frikadeller til 4 personer :

2 ½ dl quinoa
5 dl vand
½ tsk. salt

Skyl quinoa godt – bring vand og salt i kog. Kom quinoa i – og kog det i 20 min ved svag varme under låg. Afdryp i en sigte.

1 revet løg
250 g Kartofler – revet og væsken vredet ud ! – du kan sagtens bruge gulerødder, knoldselleri eller pastinak i stedet for
2 æg
3 spsk. hvedemel – eller anden for mel
1 ½ tsk. salt
Peber
1 fed hvidløg
2 spsk. hakket persille eller en anden krydderurt
olie til stegning

Skræl og riv kartofler eller dine rodfrugterne. Hak hvidløg og persille. Rør alle ingredienserne til farsen sammen. Steg frikadeller af farsen i olie på en slip-let pande.

I dag trykkede jeg dem helt flade fordi jeg skulle bruge dem til burgere ! Resterne fik børnene med i deres madkasser sammen med lidt hummus.

Skyr dressingen var blot lidt skyr blandet med lidt honning – hakket persille samt salt/peber.

Auberginer samt Portobello ristede jeg blot på panden. Små tomater blev vendt i lidt olivenolie samt basilikum & salt/peber.

Dernæst blev det hele lagt sammen i lag…….. mums det var godt.


Related Posts

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbederne er blevet bagt inden de bliver rørt sammen , giver bare en langt bedre smag. Børnene i vuggestuen/børnehaven spiste og spiste og blev ved med at hente flere. De var helt vilde med dem og har spurgt op til flere gange hvornår vi skulle […]

Sursød Caponata

Sursød Caponata

Caponata er grøntsagsret, som stammer fra Sicilien. Fra tid til anden spises den også sammen med fisk eller med fisk i. Hvad angår grøntsagerne er auberginen altid omdrejningspunktet sammen med tomaterne. Der findes der utallige lokale varianter af denne stegte eller bagte sag på Sicilien. Den […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *