Quinoa burger med ristet svampe/auberginer – skyrdressing med honning & persille
Den her opskrift bruger jeg normalt til Quinoafrikadeller i vuggestuen – men i dag forsøgte jeg at lave dem helt flade så jeg kunne bruge dem til en burger.
Fyldet er auberginer og Portobello som er blevet ristet – tomater vendt i olie og basilikum.
Quinoa frikadeller til 4 personer :
2 ½ dl quinoa
5 dl vand
½ tsk. salt
Skyl quinoa godt – bring vand og salt i kog. Kom quinoa i – og kog det i 20 min ved svag varme under låg. Afdryp i en sigte.
1 revet løg
250 g Kartofler – revet og væsken vredet ud ! – du kan sagtens bruge gulerødder, knoldselleri eller pastinak i stedet for
2 æg
3 spsk. hvedemel – eller anden for mel
1 ½ tsk. salt
Peber
1 fed hvidløg
2 spsk. hakket persille eller en anden krydderurt
olie til stegning
Skræl og riv kartofler eller dine rodfrugterne. Hak hvidløg og persille. Rør alle ingredienserne til farsen sammen. Steg frikadeller af farsen i olie på en slip-let pande.
I dag trykkede jeg dem helt flade fordi jeg skulle bruge dem til burgere ! Resterne fik børnene med i deres madkasser sammen med lidt hummus.
Skyr dressingen var blot lidt skyr blandet med lidt honning – hakket persille samt salt/peber.
Auberginer samt Portobello ristede jeg blot på panden. Små tomater blev vendt i lidt olivenolie samt basilikum & salt/peber.
Dernæst blev det hele lagt sammen i lag…….. mums det var godt.